Afhankelijk van de doelstelling kunnen organisaties ervoor kiezen om de hackathon intern uit te voeren (interne hackathon) of open te houden voor het publiek (externe hackathon). Behalve intern en extern, kunnen hackathons ook offline of online zijn. Bovendien kunnen hackathons op een bepaalde bevolkingsgroep zijn gericht of op mensen met specifieke kennis of ervaring.
Afhankelijk van of het evenement gericht is op deelnemers of op output, worden er verschillende soorten hackathons uitgevoerd voor het oplossen van problemen, altruïsme, branding, werving, productfeedback, betrokkenheid, enzovoort.
Een interne hackathon of een zakelijke hackathon wordt uitgevoerd door een organisatie voor zijn werknemers, met als doel ideeën voor crowd sourcing, bevordering van intrapreneurship of het stimuleren van samenwerking en werknemersbetrokkenheid. Bij HackerEarth hebben 500+ bedrijven, waaronder GE...
Ben je benieuwd wat het kost om een hackathon te organiseren? Een begrijpelijke vraag, maar het antwoord is afhankelijk van zo ontzettend veel factoren.
Daarom hebben wij een speciale workshop ontwikkeld, de Hackathon Intake, die je antwoord geeft op de belangrijke kosten-vraag, en je nog veel meer duidelijkheid geeft over de hackathon die je wilt gaan organiseren.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!
De kans is groot dat de term hackathon je bekend in de oren zal klinken, anders was je niet bij dit artikel terechtgekomen. Meedoen aan een hackathon kan een van de leukste dingen zijn die je dit jaar zal doen. Door de vele voordelen die het met zich meebrengt zou je dit als ontwerper of programmeur zeker eens moeten overwegen. In dit artikel laten wij jou de grootste voordelen zien die het meedoen aan een hackathon met zich mee brengt. Zo weet je precies waarom ook jij je vandaag nog zou moeten aanmelden!
Het is een geweldige kans om anderen te leren kennen die dezelfde interesses hebben als jijzelf en die zich bezighouden met de nieuwste technologieën. In principe is het een plek waar je de kans krijgt om samen te werken aan projecten met gelijkgestemde mensen. We zullen niet ingaan op de voordelen van het maken van nieuwe relaties, dit spreekt namelijk voor zich. Een must voor iedereen die zich wilt ontwikkelen.
Je wordt in...
Een hackathon is niet zomaar een brainstorm, het is een unieke kans om met kennis van binnen en/of van buiten een uitdaging aan te gaan en op te lossen. Niet alleen in theorie, maar als je mensen met de juiste vaardigheden bij elkaar brengt ook met een prototype in de praktijk. Voor wat voor soort uitdagingen leent een hackathon zich?
Mogelijkheid 1: Een missie
Mogelijkheid 2: Een probleem
Mogelijkheid 3: Verbetering van een proces, applicatie/website of groep of mensen.
Mogelijkheid 4: Een innovatie/technologie
Organiseer je binnenkort een hackathon? Wij helpen je als marktleider graag bij de organisatie. We kunnen alles voor je uit handen nemen, of onze hackathon-experts komen twee dagen langs op kantoor om jou en je collega's goed voor te bereiden op wat komen gaat. Hoe dan ook bieden we je graag deze gratis HackathonFactory checklist aan, zodat je de belangrijkste zaken niet vergeet voor het fantastische evenement dat komen gaat!
Om mee te beginnen:
Input
Locatie
Als Hackathon-marktleider van Nederland willen we graag weten wat er speelt. Daarom doen we ieder jaar onderzoek naar de meest opgezochte termen die met Hackathons te maken hebben. Dit is de enorme lijst van het moment:
Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, doen we maandelijks onderzoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van hackathons. Eén van de manieren waarop we dat doen, is door goed in de gaten te houden naar welke hackathongerelateerde vragen mensen Googelen. Dit zijn op dit moment de meest gestelde vragen:
Dit zijn andere veelgebruikte zoekopdrachten waarmee mensen op de website van HackathonFactory terechtkomen:
Op zoek naar een geschikte locatie om een hackathon te organiseren? HackathonFactory helpt je graag op weg!
Mocht je liever zelf een locatie uitzoeken, let dan minimaal op de volgende zaken:
Wat is een Hackathon? Een uit de hand gelopen brainstormsessie, een innovatiesprint en een ontdekkingstocht; allemaal zijn ze van toepassing op een Hackathon. Nee, er worden geen computersystemen platgelegd. Ja, er wordt pizza gegeten en energiedrank gedronken. Bovendien is een Hackathon geschikt voor elke organisatie. Waarom? Dat leggen we uit.
De opkomst van de Hackathon
De Hackathon is oorspronkelijk een fenomeen uit de Amerikaanse IT-wereld. Deelnemers aan de eerste bekende Hackathon (1999, JavaOne Conference) werden uitgedaagd om een programma in Java te schrijven voor de persoonlijke digitale assistent Palm V, waarbij de infraroodpoort gebruikt wordt om met andere Palm-gebruikers te communiceren en dit op het internet te registreren.
Nu, na zo’n 15 jaar doorontwikkeling van het Hackathon concept, hebben we veel geleerd over het nut ervan; en wat de Hackathon werkelijk is. Simpel gezegd is een Hackathon ‘een bijeenkomst of evenement waar in korte tijd een specifiek...
Je vraagt je wellicht af of een Hackathon geschikt is voor jouw organisatie en wat een Hackathon kan betekenen (en ook, wat niet?). Als je niet precies weet wat een Hackathon is, raden we aan om daar eerst over te lezen. Dat helpt je mogelijkheden een stuk beter te begrijpen.
Durf je écht te innoveren?
Een Hackathon begin je met geen enkele verwachting bij het resultaat. Als je niet schrikt van die uitspraak, dan is een Hackathon een uitstekend middel om met je organisatie tot nieuwe inzichten te komen. Je vindt antwoorden op vragen als hoe je organisatie toekomstbestendig kan worden, welke trends in jouw sector potentie hebben en welke technologieën van belang zijn. Het is belangrijk om de controle daarbij even uit handen te geven en deelnemers de ruimte te geven om vanuit hun expertise en ervaring tot een oplossing te komen. Dat kan lastig zijn, maar je vraagt deelnemers immers om iets te presenteren waar je zelf niet aan hebt gedacht, of niet vaardig in bent. Als je...
50% compleet
Wil je op de hoogte blijven van Hackathons in Nederland? Laat dan je gegevens achter!